Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Fašírky so šmykľavým zemiakovým šalátom

viac ako 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (4 porcie)

Na fašírky:

800 g mletého bravčového mäsa K-Purland
2 rožky (aj 3 dni staré)
150 ml mlieka K-Z lásky k tradícii na namočenie pečiva
2 strúčiky cesnaku
2 vajcia
0.5 ČL mletého čierneho korenia K-Classic
2 ČL sušenej majoránky
0.5 ČL mletej červenej papriky K-Classic
0.5 ČL mletej rasce K-Classic
2 ČL soli
1 zväzok petržlenovej vňate
strúhanku na obaľovanie
olej K-Classic

Na zemiakový šalát:

1 kg zemiakov na šalát
300 ml vody
3 PL cukru
3 PL octu
1 červenú cibuľu
soľ

Tip

  • Aby boli fašírky šťavnaté, je dôležité vybrať naozaj kvalitné mäso. Ideálna je krkovička alebo pliecko. Vyskúšajte tiež mix bravčového s hovädzím, alebo pridajte aj iné ingrediencie ako syr, zeleninu, slaninu, rôzne bylinky alebo smotanu.


Postup

    1

Zemiaky na šalát uvaríme v šupke. Rožky nakrájame na menšie kúsky a namočíme do mlieka.

    2

V mise zmiešame mleté mäso, roztlačený cesnak a vajíčka. Pridáme vyžmýkané rožky, dochutíme mletým čiernym korením, majoránkou, červenou paprikou, rascou a soľou. Nakoniec zapracujeme nasekanú petržlenovú vňať. Necháme chvíľku postáť a podľa potreby dochutíme.

    3

Z mäsovej hmoty vytvarujeme menšie fašírky a všetky obalíme v strúhanke. Fašírky uložíme na plech s papierom na pečenie (trochu ho pokvapkáme olejom, rovnako aj fašírky) a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180-200 °C na 35-40 minút.

    4

Zatiaľ si pripravíme zemiakový šalát: Vo vode necháme zovrieť cukor a ocot. Ošúpané zemiaky pretlačíme do misy alebo ich nakrájame na tenké kolieska. Pridáme cibuľu nakrájanú na plátky, poriadne osolíme a premiešame. Nakoniec prelejeme horúcou zálievkou, opäť premiešame a zakryjeme, aby cibuľa zmäkla a zemiaky nasali všetky chute. Šalát podávame k teplým fašírkam.


Video k receptu